Massage voor vrouwen

Wat is een Ayurvedische massage?

Een Ayurvedische massage ( abhyanga genoemd) wordt gegeven met warme kruidenolie. Het is een behandeling van je gehele* lichaam van je kruin tot het puntje van je tenen. Je lichaam blijft altijd gedeeltelijk bedekt met handdoeken.

Vooraf aan de behandeling starten we met een korte intake  waarin  we eventuele (contra-) indicaties en klachten bespreken. Er is natuurlijk altijd ruimte voor vragen. Aan de hand van de intake ga ik de olie en behandeling af stemmen.  Een behandeling duurt +/- 90 minuten waarna er een kopje thee of water voor je klaarstaat. De rest van de dag is het goed om voldoende te drinken om je lichaam te helpen met het afvoeren van de afvalstoffen.

Voor de massage gebruik ik alleen natuurlijke oliën, zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Dit in de gedachte dat jouw lichaam het meest gebaat is bij pure zuivere producten die enkel iets toevoegen aan jouw balans en herstel.

Een Ayurvedische massage kan helend zijn maar kan niet alle klachten oplossen. Ik ben geen arts en bij serieuze klachten moet ik je doorverwijzen naar je eigen arts. Mocht je doorverwezen willen worden naar een Ayurvedisch arts kan dat ook.

* Een gedeeltelijke behandeling is in overleg mogelijk. In principe is de Ayurvedische behandeling altijd een gehele lichaamsmassage omdat dit het beste resultaat voor jou biedt en het vanuit het holistisch oogpunt je lichaam weer in eenheid brengt.

Goede redenen voor een massage: (indicaties)

Een massage is geschikt voor iedereen, gezond of uit balans, jong en ouder. 

  • Bestrijdt stress, vermoeidheid, slapeloosheid, onrust.
  • Verbetert de weerstand, activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop.
  • Stimuleert ook de doorstroming en verwijdering van afvalstoffen en draagt bij aan een gezonde spijsvertering.
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning.
  • Kan klachten verminderen zoals pijn in rug of nek, bij rsi, whiplash, reuma, hoofdpijn en spijsverteringsklachten.
  • Bij chronische ziektes zal massage ondersteunend en verlichtend zijn.
  • Werkt zeker preventief om gezond en in balans te blijven.

Wanneer niet masseren: (contra-indicaties)

  • Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.
  • Bij ziektes met een acuut of actief karakter (o.a. actieve fase reuma), koorts en griep en ontstekingen.
  • Met het eerste contact zal besproken worden of er klachten zijn en of een aangepaste behandeling mogelijk is.

 

Doorverwijzing naar ayurvedisch arts

Je kunt ook via een ayurvedisch arts naar mij worden doorverwezen voor een behandeling. Deze arts kan dan middels een consult precies vertellen wat voor jou een goede behandeling is. De arts waar ik mee samenwerk is Robert Swami Persaud ( https://www.ayurveda-center.com/ ) Zijn praktijk is in Wijchen en ik heb bij hem ook mijn opleiding tot massagetherapeut gevolgd in 2007 in Nijmegen. Robert is een zeer kundig en warm persoon die echt luistert naar jouw verhaal. Met zijn kennis en vakkundige ayurvedische onderzoek zet hij je op het goede spoor wat jij nodig hebt om weer in een gezonde balans te komen. Ik raad het van harte aan!

Massage voor kinderen

Wat houdt een kindermassage in?

Kinderen leren met hun hele lijf.  Massage is vanaf jonge leeftijd voor opgroeiende (gevoelige) kinderen een ideale manier om te helpen bij de ontwikkeling. Kinderen zijn nog heel erg verbonden met de natuur en voelen met heel hun lijf wat goed voor hen is. Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde basis om op te groeien. Zowel de lichamelijke, emotionele als de relationele ontwikkeling wordt gevoed door massage.

De kindermassage geef ik met warme Sabaaydi kruidenstempels en warme neutrale olie, evt. met een zelfgekozen geurtje. De stempels zijn afgestemd op kinderen, zij zijn gevoeliger en staan nog meer open met hun huid voor alle invloeden van buitenaf. De kruidenstempels bevatten specifieke kruiden die versterkend werken, o.a. weerstand verhogend, reinigend en ontstekingsremmend.

Door gerichte liefdevolle aanraking en aandacht leren kinderen van onze handen allereerst respect. Het geeft een warm gevoel en verbondenheid, ze mogen zijn wie ze zijn en zich oké en veilig voelen. Dit sterkt hun innerlijke kracht zodat ze zich gezond kunnen ontwikkelen en beter kunnen aarden en ontspannen.

Voor welke leeftijd is het?

Je kind moet zelf alles aan kunnen geven: te warm/koud, niet fijn, duurt te lang etc. Kan het dit nog niet? Dan is het nog te vroeg voor deze massage, wellicht is babymassage dan een mogelijkheid voor jullie. Een kindermassage is tot +/- 15 jaar, eigenlijk tot wanneer je een lange massage (+/- 1 uur) ook fijn vind.

De ouder blijft erbij?

Jazeker, één ouder wil ik vragen er altijd bij te zijn. In elk geval de eerste keer ( bij vervolgbehandelingen ligt het aan de leeftijd van uw kind en wat hij/zij zelf wil). Zo voelt een kind zich op zijn/haar gemak en u kunt zien hoe de massage gaat en hoe uw kind het beleeft.  

Ook kunnen er vragen zijn, u kunt uw vragen zo mogelijk stellen voor of na de massage.

Inhoud behandeling:

Een afspraak duurt ongeveer 1 uur, waarvan 30-40 minuten de massage.

Verder krijg je:

  • een intakegesprek met duidelijke uitleg en tijd voor vragen
  • Een oefening of een visualisatie
  • Kindermassage van 30 minuten
  • Daarna nog een evaluatiegesprekje met wat drinken

Ayurveda

Wat is Ayurveda?

De Ayurveda is de oude natuurgeneeswijze (zo’n 5000 jaar) uit India en betekent Ayus= leven Veda=kennis. Kennis van een lang, gelukkig en gezond leven.

Ayurveda is natuurlijk en allesomvattend, tijdloos maar toch modern. Binnen de Ayurveda nemen levenshouding, kruiden, voeding en allerlei behandelingen zoals de massages een belangrijke plaats in.

Met de kennis van onze eenheid met de natuur geeft Ayurveda inzicht en wijst ons de weg naar een leven in balans. Ziekte en klachten wijdt ze niet alleen aan externe factoren. Alles wat je doet, eet en tegenkomt in je leven heeft invloed op jou. Als datgene wat je doet niet bij je past raakt je constitutie* uit balans. Als je langer uit balans bent en je hersteld je evenwicht niet, dan uit zich dat in klachten of ziekte.

In de Ayurveda spreekt men over 3 * constituties die je in je hebt, ze zijn verdeeld in Vata, Pitta en Kapha. Ze bestaan uit de natuurelelementen Water en Aarde (Kapha), Vuur (Pitta) en Lucht en Ether (Vata). Deze 3 constituties heeft iedereen in zich, ieder in een andere verhouding. Door rekening te houden met jouw oorspronkelijke basisconstitutie kun je je balans herstellen.

Ayurveda kijkt altijd holistisch naar je lichaam en geest, ze zijn met elkaar verbonden. Door te kijken naar je levenshouding, voeding en alles wat je tot je neemt en of dat past bij jouw constitutie kun je zien of dat wat je doet wel goed voor je is. Een van de behandelingen die Ayurveda kent om de balans van het lichaam en geest te herstellen is de oliemassage (abhyanga). Door de massage en het reinigende effect van de warme olie, die afgestemd is op jouw type en wat jij nodig hebt, kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam de balans herstellen. Deze behandeling geeft rust en weldadige ontspanning. Hierdoor kan het herstellend maar ook zeker preventief werken.

Workshops

Samen met andere leuke mensen ben ik altijd aan het bedenken wat mogelijk is in deze tijd. Ik houd ervan om workshops te geven, het is alleen live nog niet mogelijk.

 Blijf me volgen voor meer informatie!

Ik bied verschillende workshops aan. Deze zullen apart op de website geplaatst worden. Maar het is ook mogelijk om een aanvraag te doen zodat ik het op jouw vraag kan aanpassen. Bel of mail met jouw vraag. 

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: Ayurvedisch koken, gezondheid en voeding, makkelijk moestuinieren met kinderen, combinaties met yoga of gezonde leefstijl.