voor ALS : hele leuke Haak-aan en Brei-mei actie in Sevenum

Haak Aan en Brei Mei!

We gaan weer aan de slag om een succesvolle nieuwe actie te houden voor Serious Request voor ALS, dit jaar staat de actie van 3FM in het teken van onderzoek voor ALS. Dit jaar gaan we niet wandelen maar haken en breien voor een superleuk kunstwerk en voor veel donaties natuurlijk.

Gehaakte en gebreide lapjes voor het kunstwerk voor ALS wat in Sevenum gemaakt wordt als actie

WAT gaan we doen?

Samen met jou wil ik graag een verbindend kunstwerk gaan breien en haken = “Haak aan en Brei mei” voor Serious Request voor ALS! We maken lapjes van 20×20 cm, patroon of kleur maakt niet uit. Ieder lapje is welkom. Meer lapjes maken mag natuurlijk ook. Daarbij doneer je of laat je je sponsoren voor onze actie Haak aan en brei mei.

Je mag thuis* zelf aan de slag gaan of kom naar een van de HAAK AAN en BREI MEI workshops en “haak in ” op deze actie!

HOE:

-Brei of haak dus 1 of meer lapjes van 20×20 cm. en lever het lapje op een van de volgende locaties in:

Dit zijn nu: Maanhart, De kuiper 25, Efkes Same, Mgr. Verstraelenstraat 3, of De Wingerd Sevenum, Maasbreeseweg 2.

Lever de lapjes uiterlijk 14 december in. Daarna gaan we het kunstwerk in elkaar zetten om de bomen voor De Wingerd, het gemeenschapshuis van Sevenum, mooier te maken. Voor iedereen is het dan te zien en te bewonderen, tijdens wandelingen en tijdens de feestdagen. We hopen op een grote deelname.

Workshops

Kun je niet haken of breien maar wil je wel heel graag meedoen? Kom dan naar de workshops, die georganiseerd worden door mij en andere haak/breisters op vrijwillige basis, met dames (en misschien wel heren) die elkaar gaan helpen met de beginselen van het haken en breien. Jong en oud kan meedoen. Dus neem je kinderen mee, of je tante of oma.

Donderdag 9 november is de eerste workshop gepland, 19-21 uur bij Efkes Same, mgr. Verstraelenstraat 3

Dinsdag 14 november van 15-16 uur in De Wingerd, Maasbreseweg 1

Meer workshops volgen bij veel aanvraag.

Op 14 december maken we er samen (je mag meehelpen!) een groot kunstwerk van, voor om de bomen bij de Wingerd in Sevenum, zodat iedereen het kan zien.

AANMELDEN

Aanmelden kan vanaf nu via info@maanhart.nl

Ben je enthousiast en wil je zelf ook meedoen voor Serious Request voor ALS met je collega’s, schoolklas, vriendinnen, breiclub, dagbesteding of welke groep dan ook ? Dat mag natuurlijk ook! Leuk!

Laat het ons weten, jullie zijn van harte welkom om deel te nemen. Ook bij een van de workshops ben je welkom om te leren haken of breien. Wel is het handig als je dan opgeeft, zodat we weten met hoeveel we zijn. Met vragen over materialen, donaties of andere vragen mag je ook gewoon mailen of bellen.

Ik hoop op een groot succes!

Met alle lapjes maken we een groot kunstwerk, wat centraal in Sevenum, in de bomen voor de Wingerd komt te hangen, gemaakt door en voor jong en oud. Iedereen in verbinding met elkaar voor een heel goed doel.

DONEREN/ SPONSOREN

Je mag ook natuurlijk gewoon zo een DONATIE doen, of sponsor een van de deelnemers voor hun haak/breibijdrage, graag zelfs!

Dit kan via de Scancode of via de link naar onze actiepagina op Serious Request voor ALS.

https://www.npo3fm.nl/kominactie/acties/haak-aan-en-brei-mei

Scan en ga direct naar onze eigen actiepagina van Serious Request voor ALS en doneer voor deze actie.

Tot Slot:

Restjes garen zijn welkom: Denk aan vrolijke kleurtjes, acryl garen, haak en breinaalden zijn evt. ook welkom voor de workshops.

Of ga lekker zelf aan de slag met je kinderen/ kleinkinderen!

Hoe je breit of haakt maakt niet uit, lekker vrolijk, patroontjes, gewoon rechtgebreid of met een leuke bloem of borduursteek erop, het is allemaal leuk!

De enige voorwaarde is dat het zo’n 20x20cm is, om de werkjes goed aan elkaar te kunnen zetten.

Onze dank is groot en het kunstwerk hopelijk ook!