Wie is José?

Ik ben José, moeder, getrouwd, werknemer en zelfstandig ondernemer. Sinds januari 2020 ben ik gestart als ondernemer met mijn eigen massagepraktijk Maanhart. Dit is de plek waar ik wil inspireren en verbinden door de massages en workshops die ik geef aan vrouwen en kinderen om nieuwe energie op te kunnen doen.

Voor mij is deze praktijk een droom die uitkomt; Zelfstandig ondernemer worden in het goed zorgen voor vrouwen en kinderen. En daarnaast kan ik veel buiten zijn in de natuur. Ik heb namelijk ook een andere baan, in een leuk team bij een groene kinderopvang waar ik kinderen van 0-12 jaar een hele fijne dag mag bezorgen. Zo komen mijn 2 passies bij elkaar: veel buiten zijn in de natuur en voor anderen zorgen. Dit had ik 5 jaar geleden niet gedacht en nu ben ik gewoon al gestart!

Elk pad loopt anders en ik heb na veel mooie werkplekken in de kinderopvang besloten dat het nog leuker is om ook dat laatste stuk van mezelf te gaan uitvoeren en de Ayurveda* echt te integreren in mijn werk en leven.

Al in 2007 heb ik de mooie opleiding tot Ayurvedisch massagetherapeut gevolgd, niet alleen om hierin te leren masseren maar ook over mezelf en hoe ik in het leven kan staan en hiervan te leren. Via mijn eigen tante kwam ik bij de Ayurveda en deze kundige massage opleiding, gegeven door ayurvedisch arts (vaidya) Robert Swami Persaud (werkzaam in Wijchen in Ayurvedic Health Center).

Al bijna 13 jaar ben ik bekend met Ayurveda en zo sijpelt het door mijn leven dat hand in hand leven met de natuur echt bij me past. En doen wat goed voelt betekent voor mij dat ik mijn eigen pad ga volgen. Dat is het allerbelangrijkste wat ik anderen mee wil geven:

“Zorg goed voor jezelf, dan kun je ook goed voor anderen zorgen.”

Ik hoop dat deze levensles jouw pad ook mag verlichten en verzachten en misschien wel nieuwe energie brengen.

Graag tot ziens,

José

*Ayurveda is de oude natuurgeneeswijze uit India (5000 jaar oud), Ayus staat voor Leven en Veda staat voor Kennis. De kennis van een lang gezond leven.