..

Het aanbod

Ayurvedische massages: Abhyanga, Navarakhizi, Ubtan,

Sabaaydi Wellnessmassages: ChiWitmassage, Hotstonemassage, Klankschaalmassage,

Intuïtieve massage, Japanse gezichtsmassage

Zwangerschapsmassage Lichaamsmassage in de zijligging op tafel

Korte of deelmassages: Hoofd-nek-schouder-massage, voetenmassage, combi

voeten & rugmassage, verkorte abhyanga

De Ayurvedische massages

ABHYANGA: De meest aangevraagde Ayurvedische massage is de abhyanga, een totale lichaamsmassage gegeven met warme kruidenolie. Het is een behandeling van je gehele lichaam, van je kruin tot het puntje van je tenen. Waar ik masseer neem ik de handdoek even weg, Je ligt nooit volledig bloot en met de extra plafondkachel boven de tafel lig je altijd warm. Je lichaam blijft zo altijd gedeeltelijk bedekt met handdoeken.

NAVARAKHIZI: Deze massage lijkt erg op de Thaise kruidenstempelmassage. Maar, deze massage is anders en komt echt uit India, waar de Ayurveda al eeuwenlang door de mensen ingezet wordt als kennis om gezond te leven. De Navarakhizi stempels worden voor elke behandeling vers handgemaakt door mij, met rijst en kruiden. Daarna worden ze in warme melk verwarmd en strijk ik hiermee over je huid. De melk, de kruiden en de olie trekken allemaal samen in je huid en werken daar reinigend door. Een zachte en warme lange massage van mijn handen en de stempels waarna je huid stralend zacht voelt, net als Cleopatra.

UBTAN: deze massage is een verkoelende massage en kleipakking die even blijft zitten. Daarna haal ik die weer weg en zorg dat je schoon de praktijk weer kunt verlaten. De Himalayaklei is een zachte poeder die ik tot klei klaarmaak en de mineralen zorgen ervoro dat je huid gevoed wordt. Tevens is het een reinigende behandeling die huidvernieuwing op gang brengt.

Sabaaydi Wellnessmassages

ChiWitmassage: Deze ontspanningsmassage is gericht op de achterzijde van het lichaam. Balans terugbrengen met activerende en ontspannende technieken op je rug en benen, losmaken van stijfheid en doorstroming op gang brengen. Een hele mooie massage als je vaak last hebt van je rug, stijfheid en wellicht ook vastzitten in je hoofd en patronen.

Hotstonemassage: Deze ontspanningsmassage is in een lange uitgebreide versie (85 min) en een korte versie van 60 minuten. Heerlijke warmte van de basaltstenen op je huid, het strijken met de stenen en daarna het stralen van de warmte diep in je huid. Heerlijk in de winter en als je last hebt van de kou.

Klankschaalmassage: Deze heerlijke subtiele massage kan 45 minuten op een stoel geboden worden waarbij de klanken van de schalen om je heen subtiel doorwerken in je lichaam en door je heen resoneren. Het kan ook gegeven worden als klankbad waarbij je zo’n 60 minuten heerlijk liggend op de tafel deze massage krijgt. Je ontvangt dan ook een massage met olie en tussendoor lig je tussen de geluiden van de klankschalen, ze resoneren rondom je, boven je en door de handdoeken op je buik.

Intuïtieve massage: Deze massage is een complete afstemming op wat jij kunt gebruiken. Door naar jouw verhaal te luisteren en jij je vraag of wens vooraf met me bespreekt stem ik alle grepen en technieken zacht af om je als in een warm bad helemaal te laten ontspannen. Deze massage leerde ik in Andalusie: denk aan een Warme zon, liggend in de warme stralen onder een doek waarbij je je helemaal mag overgeven aan mijn handen.

Japanse gezichtsmassage: Een hele zachte subtiele massage van je gezicht, decolleté, hoofd en nek en schouders. Met het masseren van de meridiaanpunten in je gezicht en op je hoofd worden indirect allemaal punten in je lichaam weer geactiveerd. De huid van je gezicht wordt Heel zacht en bijzonder. Bij deze massage kun je lekker op de tafel liggen in je kleding, lekker warm onder een deken. Deze massage is fijn om eens mee te maken, of als het een eerste keer massage voor jou is en de aanraking nog spannend is.

Intake

Om de juiste ontspanningsmassage met het beste effect voor jou samen te kiezen is het belangrijk voor mij om te weten of je bepaalde klachten of misschien een medische achtergrond hebt. Het zou kunnen zijn dat er een contra-indicatie zou kunnen zijn. Daarom ben ik verplicht om dat altijd even na te vragen bij de boeking. Het helpt mij als je dat zelf ook even naleest in de tab Contra/Indicaties en evt. al aangeeft als je een afspraak maakt. Weet je het niet zeker bespreek het dan gerust of vraag het dan even na bij je behandelend (huis)arts. Bij een hoop dingen kunnen we , rekening houdend met jouw klacht en jouw verhaal, toch zorgen voor een mooie behandeling. Het gaat er natuurlijk als eerste om dat je heerlijk ontspannen wordt van de massage en dan wel op een verantwoorde manier.

We gaan bij elke behandeling dus even kort op je gezondheid in met een korte intake waarin  we alles bespreken. Er is natuurlijk ruimte voor vragen en aan de hand van dit alles kan ik de olie en behandeling afstemmen.  Een behandeling duurt meestal 60 tot +/- 80 minuten waarna er een glaasje drinken voor je klaarstaat. De rest van de dag is het belangrijk om voldoende lauw of warm water te drinken om je lichaam te helpen met het afvoeren van de afvalstoffen.

Voor de massages en behandelingen gebruik ik pure natuurlijke oliën en producten, soms ook verse producten. Dit alles zo duurzaam mogelijk geproduceerd met in mijn achterhoofd de gedachte dat jouw lichaam het meest gebaat is bij pure zuivere voedende producten die enkel gezondheid toevoegen aan jouw balans en herstel.

Een (Ayurvedische) massage is helend en ontspannend maar kan niet 100% van alle klachten genezen of oplossen. Ik ben geen arts of fysio en bij serieuze klachten moet ik je doorverwijzen naar je eigen arts. Mocht je doorverwezen willen worden naar een Ayurvedisch arts kan dat ook.

* Een gedeeltelijke behandeling is in overleg mogelijk. In principe is de Ayurvedische behandeling altijd een gehele lichaamsmassage omdat dit het beste resultaat voor jou biedt en het vanuit het holistisch oogpunt je lichaam weer in eenheid brengt.

(Contra) indicaties voor massage

Wanneer WEL masseren, ofwel goede redenen voor een ontspanningsmassage: (indicaties)

Een massage is geschikt voor iedereen, gezond of uit balans, jong en ouder. Wel gelet op een aantal zaken dus lees even deze indicaties en contra indicaties door. En twijfel je of heb je nog een vraag over iets wat er niet bij staat? Neem dan even contact op.

  • Bestrijdt stress, vermoeidheid, slapeloosheid, onrust.
  • Verbetert de weerstand, activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop.
  • Stimuleert ook de doorstroming en verwijdering van afvalstoffen en draagt bij aan een gezonde spijsvertering.
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning.
  • Kan klachten verminderen zoals pijn in rug of nek, bij rsi, whiplash, reuma, hoofdpijn en spijsverteringsklachten.
  • Bij chronische ziektes zal massage ondersteunend en verlichtend kunnen zijn.
  • Werkt zeker preventief om gezond en in balans te blijven.

Wanneer NIET masseren: (contra-indicaties)

  • Er zijn een aantal ziekten en klachten waarin ik niet kan en mag masseren. Niet omdat ik het je niet gun, maar omdat ik weet dat het medisch niet verantwoord is. Maar, er zijn altijd uitzonderingen, dus heb jij overlegd met je arts en is die akkoord (Of wil je dat ik even met je arts overleg, dat kan ook) laat het dan zeker weten. Staat er in de tekst ABSOLUUT NIET, dan is dat zo.
  • Zwangerschap: Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap ABSOLUUT NIET. Daarna kan een zwangerschapsmassage tot in principe de laatste dag voor de bevalling (zolang jij het nog prettig vindt). Na de bevalling is het fijn om eerst rust en geborgenheid met je gezin te nemen en je te laten verzorgen. In sommige landen houden ze echt 40 dagen aan. En soms zeggen mensen 2 weken. Dat is helemaal aan jouzelf, gun je die rust en verwenperiode dan ook. Het kan ook heel fijn zijn om, als je eraan toe bent, de aandacht voor jouw lichaam met een massage te voelen. Dat voel jij het beste zelf aan.
  • Een zeer slechte algemene gezondheidstoestand: overleg met je arts.
  • Ernstige hart- en vaatziekten: overleg met je arts.
  • Bij diabetes mag een massage wel. Denk er wel aan dat je erna je suikerspiegel controleert.
  • Steenpuisten
  • Kanker, tumoren en ook andere ernstige ziekten zullen we eerst bespreken of het voor jou op dit moment bevorderend werkt. Tijdens kankerbehandelingen masseer ik NIET, mits de arts daar met jou akkoord in is (bijvoorbeeld in de laatste fase van ongeneeslijk zijn kan een aangepaste zachte massage met liefdevolle aandacht heel verzorgend en troostend zijn).
  • Ontstekingen geven het signaal dat je lijf heel hard aan het werk is. Rust en herstel is dan het belangrijkste.
  • Bij een flinke verkoudheid, griep of verhoging/ koorts heeft je lichaam rust nodig, dan masseer ik niet.
  • Contra indicatie voor lokale massage:
  • Bij ziektes met een acuut of actief karakter, o.a. actieve fase reuma, het aangedane lichaamsdeel wordt dan niet gemasseerd en je krijgt dan een aangepaste massage. Bij opvlammende reuma in een lichaamsdeel sla ik dat over. De zachtheid voor de rest van je lichaam kan weldadig zijn.
  • Gebroken ledematen of open wonden mogen ABSOLUUT NIET gemasseerd worden. Overleg met je behandelend arts om te weten wanneer het weer mag. De rest van je lichaam kan er wel baat bij hebben, overleg dus even met je arts of een deelmassage mag (met uitzondering van het aangedane lichaamsdeel).
  • spataderen, bloeduitstortingen, lokaal niet.
  • Eczeem, acne, overleg met je arts.
  • Vooraf aan elke massage zal in het contact besproken worden of er klachten zijn en of een aangepaste (deel)behandeling mogelijk is. Want ontspanning geeft je lijf ook rust en hersteltijd, maar wel met de beste zorg en pas als je lijf het aankan.