Voetmassage voor een relaxte start van je dag

Het eerste wat je doet als je uit bed stapt is je voeten op de grond zetten. En hoeveel mensen geven zichzelf dan een voetmassage?

Je voeten die verbonden zijn met je hele lichaam dragen jou de hele dag.

Alle energiebanen die door je lichaam lopen komen uit in je voeten. Met een voetmassage stimuleer je dus meteen de energiebanen, hoe bijzonder is dat? De hele dag dragen jouw voeten je. Je loopt, rent, staat op je tenen, zet ze stevig neer of wiebelt ze op en neer, elke kilometer die je aflegt.

En ze zitten bijna de hele dag in schoenen verstopt.
Dan hebben ze wel een oppepper verdiend toch?

Door een simpele voetmassage van een paar minuutjes in de ochtend kun je je dag al relaxter en met meer energie beginnen.

Je doet het heel eenvoudig zelf. Hoe?

Dat leg ik je hier uit: Leg je meteen even katoenen sokken klaar? Ga dan weer lekker op je bedrand zitten.

Neem wat natuurlijke olie in je handen en wrijf het even warm, heb je meteen je handen al gemasseerd 😉 Voet voor voet ga je de voetzool warm wrijven, vergeet de plooien niet tussen je tenen en je voetzool. Een voetmassage mag gerust stevig zijn. De hele rand even langsgaan met je duimen. Druk met je beide duimen stevig en klop met je vuist de hele voetzool af. Daarna ga je de bovenzijde zacht maar redelijk stevig masseren en geef je tenen stuk voor stuk wat aandacht. Hoe voelt dat nou?

Als ik dit doe denk ik altijd: “Dit zou ik vaker moeten doen, heerlijk!”

Trek na deze stimulerende voetmassage meteen je sokken aan (je wilt niet uitglijden) en begin dan opgefrist aan de rest van je ochtendrituelen. Een heerlijke oppepper om je dag te beginnen, enjoy!

Wil je meer tips of nog langer genieten van zo’n voetmassage? Maak dan meteen een afspraak voor bijvoorbeeld een abhyanga massage , waarbij je hele lichaam wordt gemasseerd. Alle energiebanen in je lichaam worden gestimuleerd door deze gehele massage van je kruin tot je voeten, afvalstoffen afgevoerd en er komt ruimte om blokkades op te lossen en nieuwe energie te laten stromen.

Ook voor kinderen is deze voetmassage heerlijk. Wist je dat ik ook kindermassages geef en ook workshops kindermassage waar je extra tips leert om je kind te helpen ontspannen? Je vind meer info op deze pagina https://www.maanhart.nl/home/kindermassage-workshop/

Genieten van een heerlijke voetmassage met kruidenstempels voor rust en ontspanning

En nog een link naar een mooie praktijk van een collega die ik van harte aanbeveel, als je meer interesse hebt in voetreflexzonetherapie.

Ik wens je elke dag een heerlijke relaxte start!

Namasté