Kadootjesdag 20-02-2020

Vandaag had ik een massage ingepland voor mezelf, ( door collega-masseuse Marie-José van Fluitekruid) omdat het ook weer eens hoognodig de tijd was om zelf te ontspannen. Hoognodig? Ja, ik heb ook ontspanning nodig. Mooi dat ik dat dus in mijn agenda heb gezet als een kadootje voor mezelf. Ik ervoer vandaag weer de weldaad van de olie voor mijn huid en de rust voor mijn hoofd, wegzakken in de vertraging.

Het hoofd weer leeg en uitgerust met heel mijn lijf en geest

En later vandaag heb ik de hoofd-nek-schoudermassage mogen geven aan Marlies, die dit gewonnen had bij de Valentijnsactie vorige week. Echt een verwenmoment vond ze het.  Nou, dat vind ik dus fijn om te horen maar net zo fijn om te mogen geven.

Wanneer is het nou de beste dag om jezelf te verwennen? Even de boel de boel te laten en te doen waar jij behoefte aan hebt?

Dat kan natuurlijk op alle dagen van het jaar, juist op die dag dat jij het graag wilt en ervoor kiest. Maar daar zit vaak de valkuil, kiezen voor jezelf daar heb je toch helemaal geen tijd voor? Eerst moet je voor de anderen zorgen (partner, kinderen, etc.), dan is daar je werk dat nog af moet. En dan staat daar die wasmand ook nog te kijken. 

En weet je? Dat zal elke dag zo zijn, want alles moet gebeuren, en daarna weer en daarna weer  en wie kan dat nou het beste? Jij dus.

Maar dat mag ook een tandje minder, omdat je je batterij ook af en toe moet opladen. Geef het eens aan:

NU kies ik voor mezelf.

Nu KIES ik voor mezelf

Nu kies IK voor mezelf

Nu kies ik VOOR mezelf

Nu kies ik voor MEZELF

Om er daarna weer fris en fruitig te kunnen zijn, in alle behoeftes te kunnen voorzien, alles weten te liggen, de taken in huis op je te nemen, die vrolijke werknemer te zijn.  Met een volle batterij is dat toch veel leuker en makkelijker?

Dus neem je moment, en plan dat uurtje of middagje ontspanning eens in. Eens zien of dat niet past in je drukke agenda. Vast en zeker van wel.  Maar Jij mag dat erin zetten. Omdat jij net zo belangrijk bent als de ander.

En voor wie Vasteloavend (lees= carnaval) gaat vieren?

Hiel veul lol en plezeer,

Neem dat lekkere vrije gevoel van plezier maken daarna lang met je mee!

Liefs José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *