De onverwachte studiedag en voor jezelf zorgen.

(Over niet goed voor jezelf zorgen en erkennen dat gelukkig zijn in jezelf zit)

Heb je dat ook wel eens gehad? Dat je de avond vantevoren ineens hoort, “mama, morgen zijn we een dagje vrij. De juffen moeten naar school.”

En dat je dan denkt…. Huh? Ohh, ben ik blij dat ik niks gepland heb. Ik had nog wat afspraken willen maken, maar nog niet gedaan. Het is gelukkig mijn poetsdag. Komt dat even goed uit.

Dat had ik dus gisteren.

En dat de dag vordert en ik realiseer me dat mijn hele “normale” vrije dagplanning in de soep loopt. Het standaard rondje huis met was verzamelen, wassen en stofzuigen is nog wel te doen met kinderen om me heen. Bed afhalen, kamers luchten ook nog wel. Dochter en ik beginnen met een klusje buro opruimen.

Dan de boodschappen, nee, eerst even samen even naar buiten frisse neus halen in de tuin en voor mezelf zorgen. Even wat blad harken en mijn hoofd leeg laten waaien, dat lukt gedeeltelijk. Dan de kinderen toch maar achter een filmpje en ik snel even naar de winkel, want ze mogen niet mee.

Klusje

Met de afspraak dat ze daarna een klusje doen, sokken vouwen. De wasmand staat voor hun neus, dus dat is niet moeilijk toch? Nog een keertje afspreken dat het klaar is als ik terug bent van de winkel. (Jahaa!) En als ik terugkom ze dan nog heerlijk achter hun filmpje zitten op de bank.

Oke, kan gebeuren, even wat fruit voor ze maken en dan hup aan de slag “he jongens?” Hmmhm, ja mama.” Fijn, ze snappen het.

En dan na 20 minuten nog geen beweging zien. Grrr.

En dan valt het kwartje, ik ben er gewoon compleet ingestonken.

Mijn planning heb ik zelf aan de kant geschoven, mezelf niet belangrijk genoeg gemaakt, we hadden gisterenavond al  samen moeten communiceren, “Oh ja? Geen school? Hoe gaan WE dit oplossen?”

Maar ja, had ik maar…..

Bah, zo’n dag dus, dat ik niet goed voor mezelf heb gezorgd. En mezelf ondertussen ontzettend zielig vond. En toch….. dit leermoment was dus wel nodig. It’s my life, not others. Dus, het is aan mij hier iets aan te doen om me gelukkig te voelen. Een klusje om vaker te doen dus.

Dat dus en daarna voelt het iets minder zwaar.

Zo, zet ik even een muziekje aan, heel hard , met de koptelefoon op. Daar word ik weer blij van. En voor morgen tijd voor mij (en mijn mama) met een kopje thee inplannen in mijn agenda.

Ik wens je een fijne dag!

José

https://www.facebook.com/maanhartsevenum

#maanhart #metime #studiedag #leermoment #communicatie #goedvoorjezelfzorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *